Tuesday, August 30, 2011

The N

Assalamualaikum..enjoy my first story..

Kadang2 aku percaya hubungan dengan gadis yg kita kenal dari kecil lagi mmg akan berkekalan smpai akhir hayat..ye ke??That's why i said "kadang2".1st girl aku datangnya dari zaman tadika..jeng3..Mesti ade yg terpikir "ape bangangnya cinta zaman tadika pon nak crita??". Well ade la kaitannya..

Ade seorang gadis. X diragui dia mmg cantik walaupon mase tu aku kecik lagi..Tapi kalo mase kecik org panggil comel la kan bukan cantik. Aku bukan nak perasan ke ape,tapi sebelum badan aku jd mcm "monster",muka macam bola jabulani,aku mase kecik comel tau..haaa..kalo x caye cer tgk muka anak sdara aku yang laki sorang tu..kecomelan muka aku telah dirampas oleh beliau sbijik2..hahaha..So no wonder ade la 2 3 orang bdk2 pompuan dlm kelas aku tu mcm minat kat aku..jangan muntah hijau plak aku cakap jujur ni..sejarah gua yang gemilang..hahaha..Dipendekkan citer,salah seorang dr kalangan tu adalah budak pompuan sorang ni..aku bagi nama dia "N" la..(fakta: ramai pmpuan2 dlm idup aku bermula dgn uruf N..X caye try la follow blog gua..hehe)

So N ni tggal dekat jgak dgn rumah aku..Aku pon x ingat sangat la crita mcm mane tapi yg aku ingat dia slalu tgk aku main bola dgn kawan2 kat padang petang2..penah skali tu dia mase aku nak rembat bola,aku terperasan dah dia dok ramai2 dgn geng2 dia (x silap aku abang dia pon ada..haha..awal2 lagi dh dapat restu abang nih). So bila aku dah nampak tu,aku pon tau yang dia mmg minat kat aku so aku buat rembat la bola tu ala2 macho abis la..pastu dia jerit.."Kuatnya awak rembat Naim!"..hehe..bangga la gua skejap (x skejap mane la siap citer plak kat dlam kelas..hahaha..budak2..)



So aku mase tu mmg patuh gila dgn cakap mak aku..mak aku ade la cakap, "awak tu kcik lagi jgn nak gatal2..". Then walaupon aku ni mcm minat jugak kat N,so agak berat jugak la ati mase tu nak ckp kat dia supaya lupakan hasrat dia (asal cam gampang plak aku rase ni??hahaha..layan2..citer zaman budak2..haha) Walaupon dia mmg comel n aku mmg yakin dah besor nnti mesti dia cantik,tapi aku terpaksa la jmpa abang dia..(kalo x silap aku abang dia penah tlg bagikan surat dari adik dia..hehehe..giler sporting kan??) aku pon cakap kat abg dia, "abang,kalo bole mntak tlg ckp dgn N jgn rasa nak cinta2 lagi..sebab kami pon budak2 lagi.." Then abg dia pon cakap la kat N lepas tu..and aku prasan lepas je ari tu dia tros x tgk aku,x tegur aku mcm biasa..aku pon mase tu budak2,mane la pndai nak tgk pmpuan majuk ke apee,so aku pon biar je la sume tuu...

Aku x prasan dgn dia sampai la mase darjah 3 kalo x silap aku..mase tu aku pengawas n antara pengawas yg paling garang kt skolah..hahahaha..bajet sungguh gua mase tuh..tapi mmg xde sape brani lawan la..nak jadikan crita,biasa masa ari jumaat sbelum masuk kelas waktu pagi tu akan ada bacaan Asma ul-husna. So smua plajar kena bratur la kt luar kelas masing2..ntah mcm mane aku kena bertugas jaga kat kelas N ni..serius beb,walaupon mase tu baru darjah 3,dia mmg dah cantik..so mase tu aku pon buat2 la macho,(malangnya mase tu zaman peralihan menjadi "monster" aku dah bermula lepas aku kena demam sawan mase darjah 1. Lepas kluar je dari HP,aku jadi kuat selera makan..Sob sob sob~~). Tapi dia x layan dah aku mase tu..sedih2..hahaha..mase tu pon biasa la,alang budak skrang ni darjah 1 pon dh pndai buat mnda bukan kat skolah..hishh!! so aku pon mase tu ada la rasa2 suka nak cinta2 monkey ni..hehehe..tapi aku tau dia prasan dgn aku,n slalu dia dia mcm alih muka dari aku..tapi yg aku tau dia mmg sorang yg senyap n pemalu..

Habis je Zaman skolah rendah,tros aku x jmpa2 dah dia..sampai la 1 hari selepas SPM,aku x masuk U lagi so aku kerja kat 1 kedai henset kat Megamall..tiba2 mase nak pegi lunch aku nampk sorang gadis yg mmg Familiar..Hari2 la aku dok lalu depan kedai dia n aku prasan dia pon nampak aku tgk2 dia..Smpai la 1 hari tu ari jadi Mak Kamal (kawan baik aku..dia pon kerja satu tmpat dgn aku),kamal ni nak beli la adiah utk mak dia. kebetulan pmpuan tu keje kt kedai brg2 cenderamata..Aku pon paksa la Kamal beli hadiah kat sana..hahaha..semata2 utk aku je..Nasib la sahabat aku ni pon nak ikot ckp aku then kitaorg pon pegi la..smpai je sana kitaorng buat2 la usha2 brg kt kedai tu (kamal je,gua sibuk tgk pompuan tu..hahaha),masa nak bayar tu,aku pon gamble la tanya, "awak N kan??", dia angguk..aku tanya lagi, "kenal saya x?", dia senyum n angguk..hepila aku kluar dari kedai tuu..(kamal aku xtau la dia suka ke x hadiah yg dia beli tuk mak dia tu sbb brg tu pon aku yg pilih..hahaha..mcm ni la sahabat..hehehe)

Lepas tu aku bajet nak ngorat2 la dia,tapi aku mase tu self confident mmg xde langsung memandangkan aku dah pon bertukar kepada "monster" sepenuhnya mase tu..rambut belah tengah lagi..macam gampang..Dia pon mase tu cakap korang,dah la tinggi,cunnya xyah cakap arrr..kulit itam manis..sopan santun..perhh..kompom mak aku suka..tapi malangnya,sbulan lepas tu dia dah brenti keje..mungkin smbung blajar..so lepas tu dekat 4 thun jgak la aku x nmpak dia smpai la 1 masa aku terserempak dgn dia kat RNR highway mase nk balik Uitm Perak..aku senyum je la kat dia..nak tegur segan..tapi mase tu pon da ade FB,so aku apa lagi,cari ar smpai dapat..Alhamdulillah dapat jmpa..aku Add then dia approve..Malang skali lagi,statusnya masa tu dah berpunya..(perhh,hantuk dinding gua mase tu..baru gua tau erti penyesalan pesan kat abg dia mase kecik dulu). So prinsip aku pon xkan rampas awek orang so aku biarkan je la..

Baru2 ni aku tgk profile dia,waahh..dah "engaged"..Alhamdulillah,bagus la utk dia..dah mmg jodoh aku dgn dia xde la tu..sape suh bangang sangat mase dia suka aku dulu gi tolak..hahaha..Ape2 pon aku doakan dia yang terbaik..kawen dia nanti pon aku datang InsyAllah..cinta monkey,takkan la kekal smpai besar kan??hahaha..

So that's the ending of my 1st story about girl in my life..nampak kan kaitan cinta monyet dgn dewasa dlm citer ni kan???hehhee..so itu je yg aku dapat kongsi utk entry pertama ni..harap2 korang suka dgn percubaan aku ni..InsyAllah akan2 datang aku akan update ttg next girl plak..hehehe..

p/s: Tak smua girl yang aku akan critakan dlm blog ni penah kapel dgn aku..hakikatnya aku lebih byk syok sendiri n bertepuk sbelah tangan jee..Kua kua kuaaa~~

p/s lagi : kesilapang,mase mula2 tu aku dah darjah 1..aku x rasa budak2 tadika mcm aku mase tu tak pandai nak bercintan2..hehehe..maaf2!!jangan pukul!!

2 comments:

  1. bil nak update yg baru nihh... tak jumpa lagi keee

    ReplyDelete
  2. hahaha..my bestpren jugak yang baca n komen..nanti aku update k broo..thanx

    ReplyDelete